Okulumuzun Tarihçesi

28.05.2015 2956




OKULUMUZU YAPTIRAN HAYIRSEVER HACI HALİL TÜRKKAN KİMDİR? 

     İnsanların en hayırlısı insanlığa hizmet edendir" prensibinden hareket  ederek ülkemizin farklı yörelerinde okul , cami, sağlık ocağı ve yurtlar yaptıran ve bu uğurda çalışmayı kendine hedef edinen ve bu sosyal sorumluluk projelerinden haz alan H. Halil TÜRKKAN kimdir?

 

   H. Halil TÜRKKAN alçak gönüllü, hoşgörülü bir mizaca sahip, yaptığı hayır ve yardımların gizli kalmasını isteyen bir kişiydi. Doğduğu Özkonak'ta bir öğretmen meslek lisesi, bir ilköğretim okulu, bir yurt ayrıca ve bir de spor salonu yaptırmıştır. 

    Daha sonra ise İstanbul'da ikamet ettiği Kadıköy'de;  GöztepeMerdivenköy Mahallesinde Halil Türkkan İlköğretim Okulu ile Acıbademİbrahimağa Mahallesinde Halil Türkkan İlköğretim Okulu olmak üzere iki adet ilköğretim okulu ve bu okulların hemen yanına da bu okullarda okuyan öğrencilerin daha rahat spor yapabilmeleri amacıyla da spor salonları inşa etmiştir. Kendisi için spor salonları gençler ve çocuklar için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.  Ayrıca Halil Türkkan bu bağışlarının ardından bu ilim yuvalarının bakım ve onarımını da üstlenmektedir. 

 

   İbrahimağa Cami onarımını, Gülsuyu Halil Türkkan Gül Camii yapımını ve restorasyonunu, Tuzla'da 3 bloktan oluşan Tuzla İmam Hatip Lisesi okul binası, spor salonu ve 3 adet lojmanını, Üsküdar'da bir ilköğretim okulu ve en son olarak da bir Kur'an kursu külliyesini tamamlamıştır. 2005 yılı sonu 2006 yılı başı itibarı ile de Küçükyalı'da kendi sahip olduğu araziyi bağışlayarak, burada bir yurt yapımını üstlenmiştir. Sayısı belirsiz pek çok cami ve Kur'an kursunun onarımını da yaptırmıştır. Her yıl 20 öğrenciden az olmamak üzere lise ve üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Bunlar dışında birçok okula ve yurda maddi anlamda çeşitli yardımları da mevcuttur.

 

    Hayırsever Hacı Halil TÜRKKAN'I  11  Haziran 2012 tarihinde kaybetmiş olmamız nedeni ile eğitim camiası ve sevenleri derin bir üzüntü yaşamıştır. Eğitim camiasına yaptığı hayırlar için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Hayırsever ve çalışkan örnek kişiliği ile tüm öğrencelerimize örnek olan Merhum Halil Türkkan memleketimize kazandırdığı eserleri ile ismi her zaman anılacak ve sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam edecektir.

 

GÖZTEPE HALİL TÜRKKAN ORTAOKULU KURULUŞ TARİHİ

 Okulumuz1974 yılında, hayırsever Halit BERK tarafından yapılmış olup HALİT BERK İLKOKULU olarak eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra, okul binasının 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmüş olması nedeniyle, 2003 yılında yıkım kararı alınmış ve Hayırsever Halil TÜRKKAN tarafından yeniden yaptırılmıştır. 2004-2005 Eğitim – Öğretim yılında okulumuz, okul binasının yeniden inşa edilerek hizmete açılmasını sağlayan hayırsever Sayın Halil TÜRKKAN'IN ismiyle GÖZTEPE H. HALİL TÜRKKAN İLKÖĞRETİM OKULU olarak yeniden eğitim öğretime başlamıştır.

2012-2013 Eğitim –Öğretim Yılında 6287Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun ile okulumuzun türü ortaokul olarak belirlenmiş olup GÖZTEPE HALİL TÜRKKAN ORTAOKULU adını almıştır.

Okulumuz geleceğe umut ve güvenle bakmayı bilen, çağın yeniliklerini takip edebilmeyi amaçlayan aydınlık bir kuşak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

  

 

 

İLETİŞİM

Adres:
Merdivenköy Mah. Şair Arşi Cad. No2 Kadıköy/İSTANBUL Okulumuz Fahrettin Kerim Gökay Cad. Minibüs Yolu Göztepe Petrol İstasyonu çaprazında, Göztepe İETT Durağı karşısındadır. Öğretmen Harun Reşit İlkokulu ile aynı bahçe içerisindedir.


Telefon
(216) 567 0790


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın